ZASTRAŠUJUĆE PODRHTAVANJE TLA: Zemljotres jačine 6,8 prema Richteru jutros pogodio...

Potres je bio 80 kilometara ispod površine Zemlje, objavio je EMSC.

  • Hronika

  • 22. Sep. 2022  

  • 0

Potres magnitude 6,8 pogodio je u četvrtak Michoacan u Meksiku, saopćio je Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC). Potres je bio 80 kilometara ispod površine Zemlje, objavio je EMSC.

Nakon potresa nije izdano upozorenje na tsunami, objavio je američki sistem upozorenja na tsunami. Kako prenosi Reuters, zgrade su se snažno zatresle u glavnom gradu Ciudad de Mexicu.

Ovo je treći snažan potres koji je pogodio meksičku zapadnu obalu u zadnjih šezdesetak sati.

Naime, Meksiko se oporavlja od snažanog potresa magnitude 7, 6 prema Richteru. Do sada je zabilježeno i gotovo 170 naknadnih, lakših potresa. Ovaj razorni potres dogodio se na isti dan kao i oni koji su tu zemlju pogodili 1985. i 2017. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...