SVE ZA NAUKU: Ovaj YouTuber je razbio auto samo da bi isprobao novu opciju na iPhoneu 14 (VIDEO)

TechRax je zalijepio iPhone 14 na naslonjač za glavu na vozačkom mjestu Mercury Grand Marquisa iz 2005. i daljinskim upravljačem automobil zabio u hrpu starih vozila.

  • HiTec

  • 22. Sep. 2022  22. Sep. 2022

  • 0

Apple je nedavno izbacio najnoviju seriju pametnih telefona koji sa sobom donose hrpu značajki, uključujući mogućnost prepoznavanja sudara.

Dok svi pričaju o Dynamic Islandu, youtuber TechRax odlučio je iz prve ruke isprobati može li novi iPhone zbilja prepoznati sudar.

Telefon, inače, detekciju sudara pomoću žiroskopa, mikrofona i barometra može prepoznati nagle promjene te koji, bar prema dosadašnjim testovima, ne reagira na "lažne" udare vozilom.

Drugim riječima, za isprobavanje ove značajke najbolje bi bilo ubaciti iPhone u scenarij pravog sudara, no s obzirom da se radi o vrlo opasnoj situaciji, malo tko je Appleovu značajku htio isprobati na svojoj koži.

TechRax je ovome doskočio stavljanjem uređaja u stari automobil kojim je upravljao pomoću daljinskog upravljača te ga, kao što se može vidjeti u videu, ubrzao i zabio u hrpu starih automobila. "Žrtvovani" sedan Mercury Marquis iz 2005. uspješno se zabio u hrpu drugih auta i samim time aktivirao novu Appleovu značajku.

Funkcija prvo pokušava komunicirati sa vlasnikom te nakon dvadeset sekundi prije pozivanja hitne službe. YouTuber je čak dvaput zabio auto u hrpu i iPhone se aktivirao u oba slučaja. Značajka, podsjetimo, ako je aktivirate javlja hitnoj pomoći da ste bili u sudaru, nakon čega im šalje koordinate mjesta na kojem se nalazite.

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...