NOVI OPERATIVNI ZAPOVJEDNIK SNAGA EU U MINISTARSTVU ODBRANE BiH: Nastavak misije EUFOR-a najbolje rješenje za...

Ministar oDbrane Bosne i Hecegovine Sifet Podžić, sa zamjenicima Mirkom Okolićem i Mijom Krešićem danas je u Sarajevu razgovarao s novoimenovanim operativnim zapovjednikom Snaga Evropske unije (EUFOR) u BiH francuskim general-pukovnikom Hubertom Cottereauom, koji ujedno obnaša i dužnost zamjenika načelnika NATO-ovog štaba Vrhovnog zapovjedništva savezničkih snaga za Evropu (SHAPE).

  • Vijesti

  • 22. Sep. 2022  22. Sep. 2022

  • 0

U razgovoru u kojem je učestvovao i komandant EUFOR-a u BiH austrijski general-major Anton Wessely, sagovornici su istaknuli izvrsnu saradnju EUFOR-a s Ministarstvom odbrane i Oružanim snagama BiH, kao i želju da se ta saradnja nastavi i u budućnosti.

Ministar Podžić je informisao generala Cottereau o političkim okolnostima u kojima djeluju MO i OS BiH, posebno naglašavajući da se političke blokade državnih institucija unutar same zemlje negativno odražavaju na nedovoljan vojni budžet, ali i nastavak sudjelovanja OS BiH u mirovnm misijama u inozemstvu.

Sagovornici su se složili da bi nastavak misije EUFOR-a u BiH bio najbolje rješenje za mir i stabilnost Bosne i Hercegovine. General Cottereau je izrazio spremnost da se, u vrijeme njegova mandata, EUFOR s još većim kapacitetima angažira na aktivnostima suradnje s državnim isntitucijama Bosne i Hercegovine i Oružanim snagama BiH, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

(Fena) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...