KADIROV O RAZMJENI ZAROBLJENIKA: "Izuzetno sam nezadovoljan"

"Razumijem da je na vrhu ministarstva odbrane to mnogo vidljivije, ali smatram da se kriminalci prepoznati kao teroristi ne mogu mijenjati za vojnike", rekao je.

  • Evropa

  • 22. Sep. 2022  22. Sep. 2022

  • 1

Prokremljovski ukrajinski opozicioni političar Viktor Medvedčuk, koji je uhapšen još u aprilu, razmijenjen je s Rusijom u sklopu razmjene zarobljenika. Ukrajinci kažu da se 200 ukrajinskih zatvorenika vratilo kući u zamjenu za Medvedčuka.

Tu je razmjenu prokomentirao čečenski vođa Ramzan Kadirov na Telegramu.

"Kriminalci prepoznati kao teroristi ne mogu se mijenjati za vojnike"

"Izuzetno sam nezadovoljan jučerašnjom razmjenom. Čak mi je cijela situacija neshvatljiva. Kad god su se donosile borbene ili taktičke odluke, mi, aktivni sudionici specijalne operacije, bili smo konsultirani.

Razumijem da je na vrhu ministarstva odbrane to mnogo vidljivije, ali smatram da se kriminalci prepoznati kao teroristi ne mogu mijenjati za vojnike. Razumio bih da postoji ekvivalentna razmjena - vojnik za vojnika, agent za agenta... Imamo puno zarobljenika Oružanih snaga Ukrajine, koje promijenite barem sto na jednog, a oni će i dalje ostati", kazao je Kadirov pa nastavio:

"Završili smo razmjenu po ukrajinskim uvjetima. Nije u redu. Naši borci su razbili fašiste u Mariupolju, otjerali ih u Azovstal, dimili ih iz podruma, ginuli, ranjavani i granatirani. Premještaj čak i jednog od ovih azovskih terorista trebao je biti neprihvatljiv. I stoga ne čudi što su borci koji su oslobodili Mariupolj i sada izvukli zaključak -  ne uzimajte naciste u zarobljeništvo."

"Ovo je moje lično mišljenje i ni na koji način ne utječe na naše glavno nepokolebljivo načelo - svaka zapovijed vrhovnog zapovjednika je izvršna", zaključio je, prenosi Index.hr. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...