LIGA NACIJA: Hrvatska na Maksimiru savladala Dansku i preskočila je na vrhu tabele, Eriksen postigao spektakularan pogodak (VIDEO)

Reprezentacija Hrvatske večeras je na Maksimiru pred 23 hiljade navijača sa 2:1 savladala Dansku!

  • Sport

  • 22. Sep. 2022  22. Sep. 2022

  • 0

Bio je to meč 5. kola Lige nacija, a Vatreni su pobjedom na vrhu tabele grupe 1 Lige A preskočili upravo večerašnjeg rivala, i to kolo prije kraja.

U prvom poluvremenu utakmice nismo vidjeli golove, ali već u četvrtoj minuti drugog Borna Sosa dovodi Hrvatsku u prednost od 1:0.

Danska je svoju priliku dočekala u 77. minuti nakon greške odbrane domaćina, koju koristi Eriksen i postiže fenomenalan gol s preko 25 metara! 

Ipak, Hrvatska je smogla snage da uzvrati udarac i već u 79. minuti Lovro Majer pogađa za 2:1! To je bio i konačan rezultat utakmice.

Hrvatska je sada, kolo prije kraja, prva na tabeli sa 10 bodova, a Danska druga sa 9 bodova. U posljednjem kolu Hrvatska gostuje Austriji za tri dana, dok će Danska ugostiti Francusku.

OSTALI REZULTATI:

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...