SLIJEDE PROVJERE: Protiv Nermina Nikšića podnesena krivična prijava Tužilaštvu KS zbog ucjene da se zaposli "naš čovjek"

Tužilaštvu Kantona Sarajevo podnesena je krivična prijava protiv Nermina Nikšića, predsjednika SDP-a BiH, zbog ucjene, zloupotrebe položaja i davanja dara i drugih oblika koristi.

  • Mini market

  • 23. Sep. 2022  23. Sep. 2022

  • 2

Tužilaštvu Kantona Sarajevo podnesena je krivična prijava protiv Nermina Nikšića, predsjednika SDP-a BiH, zbog ucjene, zloupotrebe položaja i davanja dara i drugih oblika koristi.

U anonimnoj krivičnoj prijavi navedeno je da je Nikšić u okviru svoje tadašnje funkcije kada je izabran za federalnog zastupnika pa je mandat zamijenio za funkciju federalnog premijera, ucjenjivao NN osobu i prijetio joj smjenom ako ne zaposli "određenu osobu na način kako su njega zaposlili", što je, nadalje se navodi u prijavi, dokumentovano na snimku "Koruptivni Nermin Nikšić".

Snimak je nedavno i objavljen na društvenim mrežama i portalima. Odnosi se na period kada je SDP bio dio vlasti FBiH (2010-2014), što stoji u prijavi.

- Tužilaštvo KS je zaprimilo anonimnu prijavu. Bit će izvršene provjere – odgovorili su nam iz Tužilaštva Kantona Sarajevo na pitanja o ovoj krivičnoj prijavi koju je i portal Faktor dobio na e-mail.

Krivična prijava protiv Nermina Nikšića

Faktor

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...