IGRA I PLAČ U DUETU: Suze Federera za kraj karijere, a ni Nadal nije izdržao (VIDEO)

U svom posljednjem meču u karijeri najomiljeniji teniser svih vremena Roger Federer nije uspio ostvariti pobjedu u paru s Rafaelom Nadalom, iako su došli do meč-lopte, ali su na kraju slavili Amerikanci Jack Sock i Frances Tiafoe sa 4-6, 7-6 (2), 11-9 nakon dva sata i 15 minuta igre.

  • Show

  • 24. Sep. 2022  24. Sep. 2022

  • 0

Federer i Nadal su u prvom setu spasili "break-loptu" u devetom gemu, da bi u desetom slomili servis suparnika i osvojili prvu dionicu meča. Sock i Tiafoe su u drugom setu poveli sa 3-1, ali su Federer i Nadal nanizali tri gema i vratili zaostatak.

Švicarsko-španski par je u tri navrata bio na dva poena od pobjede, jednom u desetom i dvaput u 12. gemu drugog seta, ali su Amerikanci uspjeli odvesti set u ‘tie-break‘ i u kojem su bili daleko bolji par i zasluženo slavili sa 7-2.

Tako je odluka o ishodu posljednjeg meča u karijeri Rogera Federera ostavljena za produženi "tie-break" koji se u Laver Cup mečevima igra umjesto trećeg seta.

U dramatičnom raspletu s pregršt sjajnih poena Federer i Nadal su poveli sa 9-8 i imali meč-loptu uz Federerov servis, ali su Sock i Tiafoe nanizali tri poena i “pokvarili” Federerov oproštaj.

"Bio je ovo predivan dan. Rekao sam momcima da sam sretan, da sam uživao. Drago mi je da sam izdržao, da ništa nije otkazalo. Bio je odličan meč", rekao je Federer pred rasprodanom O2 Arenom prije nego što su ga ponovno svladale emocije.

Plakati je počeo već kad se došao izgrliti sa svim članovima reprezentacije Evrope, a nastavio i kad se pozdravljao sa svim članovima suparničke ekipe.

No, bilo je mnogo uplakanih lica i na terenu i na tribinama.

"Dobro je. Mislim da se nosim bolje nego što sam to uspio u svojim mislima. Bar sam uspio nešto reći".

Upitan od Jima Couriera o svom teniskom putu, Federer je rekao: "Nije se trebalo tako dogoditi. Moj put je bio idealan. Sve bih ponovio."

A onda je opet briznuo u plač. Uspio je još kroz suze zahvaliti članovima porodice na bezrezervnoj podršci i uputiti zahvalu svima u dvorani.

Video pogledajte i OVDJE.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...