DOBAR POSAO: Koliko je NS BiH zaradio novca plasmanom u A Ligu nacija?

Sjajan uspjeh reprezentacije BiH.

  • Sport

  • 24. Sep. 2022  24. Sep. 2022

  • 0

Fudbalska reprezentacija BiH plasirala se u A Ligu nacija trijumfom nad Crnom Gorom rezultatom 1:0, čime je napravila veliki korak ka plasmanu na naredno Evropsko prvenstvo, jer je našoj reprezentaciji zagarantovano i učešće u baražu.

Dobar posao je napravljen i finansijski, jer učešće u B Ligi nacija svakoj selekciji učesnici, prenosi Oslobođenje, garantuje prihode od UEFA u iznosu od 1.5 miliona eura.

Ipak, taj iznos se za četiri selekcije koje osvoje svoje grupe u ovom takmičenju udvostrujuče, pa će tako Nogometni/Fudbalski savez BiH zahvaljujući plasmanu u A Ligu nacija zaraditi ukupno 3 miliona eura.

Prošle sezone samo učešće u A Ligi nacija donosilo je prihode od 2,25 miliona eura, a za očekivati je da se u narednoj sezoni ovaj nagradni fond i dodatno poveća.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...