MOŽDA ĆE JEDNOM SHVATITI: "Snaga je u građanima Bosne i Hercegovine, zato Milanović..."

(...) ponovo kritikuje proteste pred OHR-om.

  • Politika

  • 25. Sep. 2022  25. Sep. 2022

  • 16

Sve je evdientnije da se snaga, ona istinska nalazi u volji naroda, a nikako u samoj politici. Tome svjedoče protesti pred OHR-om, ali i činjenica s kakvom žestinom protivnici BiH govore o tim protestima, na kojima je izražena volja građana BiH.

“I onda ti 5.000 galamdžija izađe na ulice, a ti se prepadneš i odeš u Njemačku ženiti kćer. Hajde neka dvije tisuće Srba ili Hrvata iz Mostara dođe u Sarajevo, pa da vidimo kako će proći. I sada Andrej Plenković poziva na nešto. Znate kako se kaže, kasno Marko na Kosovo stiže”,kazao je je Zoran Milanović.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas se zapravo  osvrnuo na izjavu premijera RH Andreja Plenkovića, koji je pozvao visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta da iskoristi bonske ovlasti.

“A što sam ja radio posljednjih godinu dana”, upitao je Milanović.

Te nastavio...

“Neke stvari radite na vrijeme ili ih ne radite. Ja sam morao istresti iz džepova cijeli NATO i negdje gdje to nije primjereno govoriti o tome. O besmislenosti mandata visokog predstavnika koji koristi svoje ilegalne ovlasti samo protiv Hrvata. Taj gospodin tamo je sprčkao nekakvu kašu koju je dao u javnu raspravu. Imaš li ovlasti ili ne? Ako imaš, zašto onda daješ u javnu raspravu”, kazao je hrvatski predsjednik.

(NAP)

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...