"SB" NA ULICAMA SARAJEVA: Održana jubilarna 15. Utrka/šetnja za ozdravljenje "Race for the cure" (FOTO)

Utrka/šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure” je najveći sportski događaj za promociju važnosti ženskog zdravlja

  • Društvo

  • 25. Sep. 2022  

  • 0

Jubilarna 15. Utrka/šetnja za ozdravljenje "Race for the cure" održana je danas u Sarajevu uz učešće nekoliko hiljada učesnika.

Cilj utrke je osnaživanje zdravlja žena i njihove borbe protiv raka dojke. Utrka je međunarodni događaj koji se održava u više od 150 gradova širom svijeta.

Utrka je humanitarnog karaktera, a prihodi se usmjeravaju za mamografske preglede u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine i druge vrste pomoći ženama koje su oboljele od raka dojke.

Utrka/šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure” je najveći sportski događaj za promociju važnosti ženskog zdravlja.

Prikupljena sredstva su od izuzetnog značaja, s obzirom da se svake godine u Europi dijagnosticira 500.000 novih slučajeva oboljenja od karcinoma dojke, a 130.000 osoba nažalost izgubi život.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...