FAJTOVCI KOD SANSKOG MOSTA: Bakir Izetbegović posjetio mezar generala Mehmeda Alagića

"Učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća Izetbegović je odao počast jednom od najslavnijih bosanskih generala", saopćeno je.

  • Politika

  • 25. Sep. 2022  

  • 1

Predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović posjetio je danas mezar rahmetli generala Mehmeda Alagića u Fajtovcima kod Sanskog Mosta.

"Učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća Izetbegović je odao počast jednom od najslavnijih bosanskih generala", saopćeno je.

General Mehmed Alagić dobitnik je priznanja Zlatni ljiljan, a odlikovan je i ordenom Zlatnog grba sa mačevima. Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu Mehmed Alagić je bio komandant Trećeg i Sedmog korpusa Armije RBiH. Historija će ga pamtiti po akcijama oslobađanja Vlašića, Kupresa, Donjeg Vakufa i svog rodnog Sanskog Mosta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...