ŠOKANTNA IZJAVA SLAVNOG GLUMCA: Matthew McConaughey kao tinejdžer bio dva puta prisiljen… (FOTO)

"Roditelji su me učili poštovanju žene, poštovanju veze, poštovanju seksualne intimnosti, poštovanju prostora", rekao je McConaughey. "Otac mi je rekao 'Ako ikada osjetiš da djevojka oklijeva, prestani."

  • Show

  • 26. Sep. 2022  

  • 0

Proslavljeni glumac Matthew McConaughey otkrio je u podcastu Amande de Cadenet The Conversation: About the Men da je bio zlostavljan kao tinejdžer.

McConaughey je govorio o tome kako je bio "ucijenjen da ima seks kao 15-godišnjak te da ga je drogirao i zlostavljao muškarac kada je imao 18 godina", o čemu je već govorio u svojoj knjizi Zelena svjetla.

Iako 52-godišnji glumac doduše nije išao na terapiju kako bi riješio traumu s kojom se suočio, rekao je da je u životu imao mnogo ljudi koji su mu pomogli da to preživi.

"Imao sam jako dobre prijatelje. Imao sam dobre mentore. Imao sam starije muškarce, starije žene, bračne parove, koji su odvojili vrijeme da sjednu i porazgovaraju sa mnom."

"Otac me je naučio poštovati žene i odnose"

Napomenuo je kako je u obje situacije u kojima je bio zlostavljan bio svjestan da nije riječ o zdravom odnosu, a da su mu u tom shvaćanju pomogli raniji razgovori s tatom.

"Roditelji su me učili poštovanju žene, poštovanju veze, poštovanju seksualne intimnosti, poštovanju prostora", rekao je McConaughey. "Otac mi je rekao 'Ako ikada osjetiš da djevojka oklijeva, prestani."

"Bio je u pravu, doveo sam se do određenih situacija i znao sam kad treba stati", dodao je.

"Nikada nisam prestao vjerovati u stvari kojima su me učili moji mama i tata. Rekao sam sebi da se neću bojati veze jer je moje prvo iskustvo bila ucjena, prenosi Index.hr.

Dogodilo se. Poričem li da se dogodilo? Ne. Ne poričem da se dogodilo. Ali previše volim život i vjerujem u život, vjerujem u ljude. I dalje mi je povjerenje na prvom mjestu. Neću ići kroz život noseći tu prtljagu, da to definira način na koji se ponašam prema ljudima oko sebe", dodao je.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...