DRŽAVNA TUŽITELJICA BiH: Diana Kajmaković na "crnoj listi" Sjedinjenih Američkih Država

Kako se navodi na njihovoj stranici u skladu s Izvršnom naredbom (E.O.) 14033 vodi se kao odgovorna za ili suučesništvo u korupciji ili potkopavanju demokratskih procesa ili institucija na Zapadnom Balkanu.

  • Vijesti

  • 26. Sep. 2022  26. Sep. 2022

  • 11

Današnja akcija unapređuje strategiju Sjedinjenih Država za pozivanje na odgovornost onih koji provode destabilizirajuće aktivnosti na Zapadnom Balkanu

Danas je Ured za kontrolu inozemne imovine Ministarstva financija SAD-a (OFAC) svrstao Dianu Kajmaković, državnu tužiteljicu u Bosni i Hercegovini (BiH), na crnu listu.

Kako se navodi na njihovoj stranici u skladu s Izvršnom naredbom (E.O.) 14033 vodi se kao odgovorna za ili suučesništvo u korupciji ili potkopavanju demokratskih procesa ili institucija na Zapadnom Balkanu.

- Današnja akcija unapređuje strategiju Sjedinjenih Država za pozivanje na odgovornost onih koji provode destabilizirajuće aktivnosti na Zapadnom Balkanu. Ove se aktivnosti odvijaju u pozadini najozbiljnije političke krize u BiH od 1995. godine, dok etnonacionalistički političari i njima pridružene pokroviteljske mreže nastavljaju potkopavati zemlju, piše na stranici Ministarstva finansija SAD-a.

- Diana Kajmaković nastavila je potkopavati demokraciju i vladavinu zakona u Bosni i Hercegovini”, rekao je podtajnik Ministarstva financija za terorizam i financijske obavještajne poslove Brian E. Nelson. “Današnje imenovanje jača predanost Sjedinjenih Država stabilnoj i prosperitetnoj Bosni i Hercegovini ciljajući na pojedinca koji je igrao središnju ulogu u omogućavanju korupcije u zemlji.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...