PLENKOVIĆ ŠOKIRAO NACIJU: „Milanović je toliko izvrijeđao Schmidta, da je vjerojatno malo splasnuo entuzijazam da ispravi nepravde prema Hrvatima…“

Smatra i da je jedan od razloga zašto Schmidt do sada nije donio te odluke su bili agresivni, neprimjereni i destruktivni Milanovićevi napadi prema njemu.

  • Regija

  • 26. Sep. 2022  26. Sep. 2022

  • 9

Hrvatski premijer Andrej Plenković govorio je o predstojećim izborima u BiH.

Plenković je rekao da su s visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Christianom Schmidtom mjesecima temeljito i detaljno te diskretno razgovarali o izmjenama izbornog zakona, ali kada se u taj proces uključio predsjednik Zoran Milanović , onda je "Schmidt postao Schultz, Scholtz, nekakav svinjar, netko tko nema legitimitet”, kazao je.

"Milanović ga je toliko izvrijeđao, pa čovjek nakon što je vjerojatno odlučio ispraviti nepravde i ranije odluke visokih predstavnika - kada je čuo što mu je sve izgovorio javno u mikrofon, vjerojatno je malo izazvao entuzijazam da ispravi nepravde prema Hrvatima", izjavio je Plenković.

Smatra i da je jedan od razloga zašto Schmidt do sada nije donio te odluke su bili agresivni, neprimjereni i destruktivni Milanovićevi napadi prema njemu.

"Schmidt i dalje, bez obzira na to što je nekoliko dana prije izbora, može ispraviti loše odluke njegovih prethodnika i ignorirati vulgarne i za našu vanjsku politiku katastrofalne i za Hrvate u BiH izrazito štetne uvrede i ocjene Milanovića prema Schmidtu u proteklih nekoliko mjeseci", kazao je Plenković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...