OKONČANA AGONIJA KOŠARKAŠICA U SYDNEYU: Reprezentativke BiH u posljednjem nastupu na SP-u poražene sa 62 poena razlike od Amerikanki

Košarkašice Bosne i Hercegovine teško su poražene i u petoj utakmici Svjetskog prvenstva u Sydneyu.

  • Sport

  • 27. Sep. 2022  27. Sep. 2022

  • 3

Ovoga puta igračice izbornika Gorana Loje deklasirale su olimpijske i svjetske prvakinje selekcije Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 121-59. Tako je okončana višednevna noćna mora košarkašica BiH, ali i milijun navijača koji su pratili njihov očajan nastup putem medija, ili, još gore i teže, prisustvom u dvorani u Australiji.

Iako su iz stručnog štaba nakon svakog teškog poraza objašnjavali da nismo vidjeli "pravo lice naše selekcije", i ova utakmica produbila je sumnju da ovo jeste njihovo pravo lice, barem u ovom trenutku i na ovom prvenstvu. Naravno da je nakon teških poraza u prethodna četiri susreta iluzorno bilo očekivati ​​da je moguće iznenaditi najbolju selekciju svijeta, ali se očekivala angažirana igra i ozbiljan pristup utakmici. Ne, gledali smo još jedno smušeno izdanje, bezidejnu igru ​​u napadu i potpunu nemoć i nezainteresiranu ležernost u odbrani.

Napravile su naše košarkašice 20-ak (početnih) grešaka u predaji lopte, a neuigranost i nemoć su pokušavale "kompenzirati" bjesomučnim šutevima za tri poena od kojih je tek 25 posto uspješno završilo.

Jonquel Jones koja je bila naša najveća adut na Svjetskom prvenstvu odigrala je svega 20-ak minuta, ubacila sedam poena i djelovala ne samo iscrpljeno, nego i deprimirano, bezvoljno.

Ako se netko treba izdvojiti u reprezentaciju BiH, onda je odlična Nikolina Elez koja je ubacila 17 poena.

U prvoj utakmici naše grupe košarkašice Portorika pobijedile su ekipu Južne Koreje i ostvarile sjajan uspjeh plasmanom među osam najboljih selekcija svijeta. Podsjetimo, u prvoj utakmici na turniru Portorikanke su ubjedljivo savladale reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...