PAT POZICIJA: Ponovo problemi na stadionu "Rođeni" u Vrapčićima

Taman što se očekivao kraj radova, pojavili su se novi problemi.

  • Sport

  • 27. Sep. 2022  27. Sep. 2022

  • 1

FK Velež i njegov stadion "Rođeni" u Mostaru, u naselju Vrapčići, dio je projekta NS BiH, koji obuhvata ugradnju hibridnih terena.

Posljednjih dana se sve više govori o kraju radova na stadionu u Mostaru i najavi početka igranja utakmica, ali čini se da je došlo do problema u realizaciji projekta. Kompanija iz Nizozemske u petak je prestala sa ugradnjom hibrida.

Razlog za to je, kako je potvrđeno Oslobođenju, neravan teren te su za nastavak radova tražili da se digne trava i popravi podloga. Kompanija koja je radila travu tvrdi da nema potrebe za tim te da je sve urađeno kako treba.

Nakon toga su Nizozemci otputovali iz BiH i vratit će se kada se budu ugrađivali hibridi na ostalim terenima u BiH.

Što se tiče terena u Mostaru, oni bi prema nekim najavama to mogli raditi tek na proljeće. Teren i problem sa neravninama bi se trebao privremeno riješiti "valjanjem" terena, kako bi se spremio za utakmice i početak igranja Veleža na domaćem terenu.

Ko je krivac za ovakvu situaciju, ko će odgovarati i za šta su utrošeni novci kluba i lokalne zajednice?

Bit će interesantno vidjeti kada će biti donesena odluka o igranju i u kakvom će stanju biti teren.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...