VOŽD IZ LAKTAŠA PONOVO PRIJETI: "Mislim da je EU za nas posljednjih 20 godina bila velika prevara; Ako ne bude ustavna BiH, onda neće biti nijedna..."

On je kazao i da Republika Srpska ima sve elemente države samo nema međunarodno priznanje kao nezavisna država.

  • Vijesti

  • 28. Sep. 2022  

  • 7

Član Predsjedništa BiH Milorad Dodik rekao je sinoć da EU proizvodi više problema nego što donosi rješenja i da je i na ovom prostoru izgubljen entuzijazam za tom unijom.

"Mislim da je EU za nas posljednjih 20 godina bila velika prevara, jer nam je stalno nudila rješenja i govorila morate to da uradite da uđete u Uniju, a to se nikada nije desilo. Mi smo davali neke naše nadležnosti, veoma smo to teško podnosili, a Evropa nam je samo ispostavljala nove račune. To će prestati poslije ovih izbora", rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je kazao i da Republika Srpska ima sve elemente države samo nema međunarodno priznanje kao nezavisna država.

"Srpska ima teritoriju, stanovništvo koje bira demokratske vlasti, efikasnu izvršnu i zakonodavnu vlast. Pokazali smo da možemo da korespondiramo sa svima onima koji žele sa nama da razgovaraju, i u regionu i u svijetu", rekao je Dodik.

-RS poštuje principe ljudskih prava, ali ne poštuje principe vladavine prava koje Evropa podmeće, kazao je Dodik.

Kada je riječ o saradnji sa drugim državama, Dodik je rekao da će se razgovarati sa onima koji žele da razgovaraju, koje drže do međunarodnog prava kao što su Rusija, Kina.

-Arogantnu briselsku nadobudnu administraciju, koja ovdje pokušava da nametne neke svoje iluzije od prije 30 godina, polako će prestati da ih uvažava.

Dodik je rekao da Republiku Srpsku vodi u pravcu stabilnosti, mira, jačanja njenog identiteta, ustavne BiH.

"Ako ne bude ustavna BiH, onda neće biti nijedna. Republika Srpska će u tom pogledu veoma jasno definisati svoje pravce", zaključio je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...