SCHOLZ RAZGOVARAO SA ZELENSKIM: "Njemačka nikada neće priznati rezultate tzv. referenduma"

Dvojica lidera složila su se da će održavati blisku i konstruktivnu razmjenu mišljenja i ostati u bliskom kontaktu.

  • Evropa

  • 28. Sep. 2022  28. Sep. 2022

  • 0

Njemački kancelar Olaf Scholz putem telefona je razgovarao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Scholz i Zelenski razmijenili su mišljenja o vojnoj, političkoj i ekonomskoj situaciji u Ukrajini, kao i o mogućnostima podrške u obnovi zemlje, navedeno je u saopćenju glasnogovornika njemačke vlade Steffen Hebestreita.

Scholz je izjavio da Njemačka neće prestati pružati konkretnu podršku Ukrajini u odbrani njezinog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, uključujući osiguravanje oružja, kao i političke, financijske i humanitarne pomoći.

Ocjenjujući situaciju u Lugansku, Donjecku, Hersonu i Zaporožju, koje je Rusija nezakonito okupirala, Scholz je istaknuo da Njemačka nikada neće priznati rezultate tzv. referenduma.

Dvojica lidera složila su se da će održavati blisku i konstruktivnu razmjenu mišljenja i ostati u bliskom kontaktu, prenosi AA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...