DRAGAN MEKTIĆ ZATRESAO REPUBLIKU SRPSKU: „Lično mi je Velja Ilić u kafani Hercegovina u Beogradu rekao da je Milorad Dodik dolazio po pare…“

Na takve je pokušaje Dodikovih medija uzvratio Dragan Mektić, bivši ministar sigurnosti BiH i zastupnik u državnom parlamentu.

  • Mini market

  • 28. Sep. 2022  28. Sep. 2022

  • 2

Američko uplitanje u izborne procese drugih država nije novi mehanizam, a o njihovoj akciji u tadašnjoj SR Jugoslaviji kada je srušen Slobodan Milošević govorili su lideri tadašnje opozicije kao i američki zvaničnici koji su direktno uticali na postupanje opozicije.

William Montgomeri, američki diplomata i ambasador SAD-a u Beogradu nakon uspostavljanja diplomatskih odnosa govorio je u dokumentarcu "Konačni pad" o tome kako je američka administracija podržavala kroz logistiku i novac opoziciju u Srbiji.

"Izgledalo je da je najlakše da se stupi u kontakt sa njima da se na svake dvije-tri nedjelje organizuje neka međunarodna konferencija o Balkanu. Ali takođe, nekoliko puta neko bi došao da se vidi sa mnom u Budimpešti, ili bih ja išao da se vidim sa njima u Crnoj Gori", kazao je Montgomery.

Ovu je tezu režimska ATV pokušala iskoristiti u pokušaju diskreditiranja opozicije u Republici Srpskoj, optuživši lidera PDP-a Branislava Borenovića da je surađivao sa stranim diplomatama na raznim forumima pod pokroviteljstvom službenog Washingtona.

Na takve je pokušaje Dodikovih medija uzvratio Dragan Mektić, bivši ministar sigurnosti BiH i zastupnik u državnom parlamentu.

-Lično mi je Velja Ilić u prisustvu Darka Trifunovića, u kafani "Hercegovina" u Beogradu pričao da je tada sa njima po novac dolazio i Milorad Dodik, poručio je Mektić.

Podsjetimo, nedavno je Washington objavio dokaze kako je lider SNSD-a Milorad Dodik tajno financiran od strane ruskih tajkuna bliskih predsjedniku Vladimiru Putinu.

Više pročitajte OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...