CRNA GORA OD TURSKE TRAŽI IZRUČENJE VUKOTIĆEVIH DŽELATA: Živković i Perunović mogli bi da završe u zatvoru u...

Jovan Vukotić brutalno je ubijen 8. septembra kada je na njega pucao egzekutor na motoru u Istanbulu.

  • Hronika

  • 28. Sep. 2022  28. Sep. 2022

  • 0

Crna Gora će tražiti od Turske izručenje Radoja Živkovića, zvanog Žuti i Zdravka Perunovića, koji su uhapšeni u Istanbulu zbog sumnje da su učestvovali u organizaciji likvidacije Jovana Vukotića, šefa škaljarskog klana.

Živković i Perunović uhapšeni su 16. septembra u spektakularnoj akciji turske policije zbog sumnje da su umiješani u ubistvo Jovana Vukotića. Inače, Živković je blizak rođak odbjeglog Radoja Zvicera, navodnog vođe kavačkog klana, piše crnogorski Dan.

"Nadležni organi Crne Gore će, u skladu sa Zakonom o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i međunarodnim ugovorima koji regulišu izručenje okrivljenih i osuđenih lica, tražiti izručenje lica koja se potražuju radi vođenja krivičnih postupaka pred pravosudnim organima Crne Gore, bez obzira na to da li se protiv tih lica (u državama gdje se nalaze) vode krivični postupci", saopštili su iz Ministarstva pravde za Portal RTCG.

Živković i Perunović koje je turska policija uhapsila 16. septembra poznata je odranije crnogorskim istražnim organima, jer se njihova imena nalaze na optužnici sa ostalim pripadnicima kotorskog klana za ubistvo Nikole Stanišića.

Podsjetimo, Jovan Vukotić brutalno je ubijen 8. septembra kada je na njega pucao egzekutor na motoru u Istanbulu. Vukotić je kobnog dana krenuo sa trudnom ženom Mašom M. i djetetom u tržni centar, ali su napadači znali svaki njegov korak s obzirom na činjenicu da je praćen najmanje četri mjeseca.

Egzekutor ga je izrešetao sa pet hitaca, a on je ubrzo preminuo. U automobilu pored Vukotićeve porodice bio je i vozač E. K. koji je bio veoma blizak šefu škaljaraca – podsjeća izvor i dodaje da je E. K. nakon ubistva koje se dogodilo na auto-putu otišao do ograde i sakrio dva telefona.

Turski mediji naveli su i da su Živković i Perunović nadgledali likividaciju i da su samo egzekutorima dali milion i po eura. Kavački klan, prema pisanju turskih medija, udružio se sa turskim podzemljem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...