ŠTEFICA GALIĆ OBJAVILA ZANIMLJIV OSVRT: "Za Komšića glasaju građani BiH jer nije kriminalac, i mrš više s pričom o ugroženosti"

"Neki hrvatski novinari koji ne mogu sakriti mržnju prema Željku Komšiću i nazivaju njegov izbor kao 'lažnog ili prigodnog Hrvata' 'političkim nasiljem' nad jadnim napaćenim, ugroženim najmalobrojnijim hrvatskim narodom", napisala je, između ostalog, glavna urednica portala Tacno.net.

  • Mini market

  • 29. Sep. 2022  

  • 28

Aktivistica i glavna urednica portala Tačno.net Štefica Galić objavila je danas na svom Facebooku zanimljiv osvrt na aktuelnu situaciju kada je riječ o izboru člana Predsjedništva BiH iz reda Hrvata.

"Neki hrvatski novinari koji ne mogu sakriti mržnju prema Željku Komšiću i nazivaju njegov izbor kao 'lažnog ili prigodnog Hrvata' 'političkim nasiljem' nad jadnim napaćenim, ugroženim najmalobrojnijim hrvatskim narodom. Pa pišu:

"Kao malo kad u povijesti, ukoliko isključimo Domovinski rat, trenutna politička situacija u BiH zahtijeva sveopće jedinstvo koje će se ogledati kroz masovan izlazak na nedjeljne izbore. Ovo je referendum o tome, hoće li nam izbornim inženjeringom brojniji narod oduzeti naša prava ili ćemo svoje predstavnike izabrati sami te urediti ovu državu po mjeri tri konstitutivna naroda kako je to zapisano u Daytonu....."

Ne znam zašto se zovu Novosti ili Brotnjoinfo ili ne znam kako, a ne hadezovskim vojnicima koji dilaju mržnju. Pa bujrum kupljeni robovi glasajte za one kojima ste dužni radna mjesta, stanove, auta, odlaske iz ove zemlje... Ali prije prošetajte pored Čovićeve hacijende pa vidite zašto ste VI ugroženi a ON nije.

Glasajte za sve kriminalce ko vam brani. Ostavljate ih svojoj djeci ako vam već nisu pobjegli van granica. Ali odj..ite više s tom spikom o najmnogobrojnijem narodu i preglasavanju. Eto su i hrvatske i srpske snage u ratu radile na njegovom uništenju pa nisu uspjele oružjem a neće ni lajanjem.

Množite se i vi ko vam brani. Neka dođu i Plenković i Milanović pa vam pomažu i po tom pitanju. Imate Ustav BiH na internetu dostupan, pročitajte kako se biraju delegati na sve nivoe vlasti i mrš više s tim lažnim narativom o ugrozi.

Za Komšića glasaju građani BiH jer nije kriminalac, jer voli našu zemlju i sve njene poštene ljude, jer želi ista prava za sve njene građane.

Zamislite da je bio Čović umjesto Komšića u Predsjedništvu zadnje četiri godine, s Dodikom bi završio raspad BiH. Razmislite o tome do nedjelje pa odlučite - do nas je kako će nam sutra biti", navela je Galić, prenosi Patrija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...