NOVI KRUG: Crna Gora proglasila šest ruskih diplomata personama non grata

12. avgusta Ministarstvo vanjskih poslova je također proglasilo jednog diplomatu Ambasade Ruske Federacije akreditovanog u Crnoj Gori, za personu non grata.

  • Regija

  • 29. Sep. 2022  29. Sep. 2022

  • 2

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo je šest diplomata Ambasade Ruske Federacije akreditovanih u Crnoj Gori personama non grata, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

"Zbog aktivnosti koje su u suprotnosti sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima i odnosima međusobnog uvažavanja i poštovanja dvije države", navode u objavi na Twitteru. 

Podsjetimo da je prethodno 12. avgusta Ministarstvo proglasilo jednog diplomatu Ambasade Ruske Federacije akreditovanog u Crnoj Gori, za personu non grata, zbog, kako takođe, kako su tada naveli, aktivnosti koje su u suprotnosti sa članom 9. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, prenosi Antena M.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...