OBILJEŽENO 13O GODINA "LA BENEVOLENCIJE": Za počasnog predsjednika proglašen Jakob Finci

Obilježavanje 130 godina od osnivanja Jevrejskog kulturno prosvjetnog i humanitarnog društva “La Benevolencija” održano je večeras u sarajevskoj Vijećnici.

  • Društvo

  • 29. Sep. 2022  29. Sep. 2022

  • 0

Kako je rečeno tom prilikom, Jevrejsko kulturno - prosvjetno i humanitarno društvo „La Benevolencija“ osnovano je 1892. godine i pored svih nedaća u svom postojanju i danas egzistira i aktivno učestvuje u društvenim procesima Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Između ostalog je rečeno da je mnogo toga što La Benevolencija radi - od kulturnih programa gdje promoviraju mlade umjetnike iz svih oblasti umjetnosti do edukacije o jevrejskim običajima i tradicijama, ali i temama koje se tiču borbe protiv negiranja Holokausta, govora mržnje, antisemitizma, islamofobije i svih drugih ksenofobnih pojava.

U okviru obilježavanja 130 godina od osnivanja Jevrejskog kulturnog prosvjetnog i humanitarnog društva La Benevolencija u Galeriji Novi Hram u Sarajevu večeras je otvorena izložba fotografija ‘Nedjeljna škola 1992 -2022’, a na dvadesetak panoa prikazan je historijat te škole, navodi Fena.

Istim povodom, za počasnog predsjednika tog društva proglašen je Jakob Finci, koji je obnašao funkciju predsjednika od 1991. do aprila 2022. godine, a za doprinos revitalizaciji Društva, ali i kontinuirani rad na promociji La Benevolencije i svega onoga što to društvo predstavlja. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...