IZGON - ODMAH: Crna Gora protjerala šest ruskih diplomata, razlog je...

Ministarstvo vanjskih poslova  Crne Gore donijelo je odluku.

  • Regija

  • 30. Sep. 2022  

  • 1

"Ministarstvo vanjskih poslova  Crne Gore proglasilo je šest diplomata Ambasade Ruske Federacije akreditiranih u Crnoj Gori personama non grata, zbog aktivnosti koje su u suprotnosti sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima i odnosima međusobnog uvažavanja i poštovanja dvije države" , navodi se u objavi Ministarstva.

Podsjetimo, Crna Gora je u aprilu protjerala četiri diplomata Ruske Federacije, a mjesec dana ranije, u martu, jednu osobu iz Ambasade Ruske Federacije. 

Inače, dva crnogorska državljanina, šest ruskih diplomata i tridesetak ruskih državljana koji imaju privremeni boravak u Crnoj Gori pod istragom su za špijunažu i stvaranje kriminalne organizacije, objavile su vlasti Crne Gore.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...