OPLJAČKAN MINISTAR ZA LJUDSKA PRAVA BiH: Lopovi provalili u kuću Miloša Lučića

On je naveo da se pljačka desila jučer između 17.30 i 20.15 sati, kada je sa porodicom bio izvan kuće.

  • Hronika

  • 30. Sep. 2022  

  • 0

Ministar za ljudska prava Bosne i Hercegovine Miloš Lučić potvrdio je da su nepoznata lica opljačkala njegovu porodičnu kuću u Istočnoj Ilidži, prenosi Srna.

On je naveo da se pljačka desila jučer između 17.30 i 20.15 sati, kada je sa porodicom bio izvan kuće.

Prema njegovim riječima, provaljen je prozor dječije sobe kroz koji su ušli lopovi, u kući je bilo sve pobacano i prevrnuto, a ukradeni su zlatni nakit, dva tablet računara, pištolj, parfemi i neke stvari sentimentalne vrijednosti.

On je zahvalio pripadnicima Policijske uprave koji su odmah došli i izvršili uviđaj, te izrazio nadu da će počinioci biti brzo pronađeni.

Lučić je istakao da se više ne osjeća sigurnim, kao i da ne može pretpostaviti motiv pljačke, osim materijalne koristi ili "nešto vezano za izbore jer je u toku izborna kampanja koja je do sada bila korektna".

On je rekao da kao štićena osoba nikad nije zahtijevao od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela da dobije kućicu /koju koriste pripadnici Direkcije/, ali da se poslije ovog događaja obratio Direkciji sa zahtjevom da je postave.

Lučić je istakao da se u naselje u kojem živi mirno i da se nikada nije desila pljačka, zbog čega na kući nisu montirane ni sigurnosne kamere.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo jutros je saopćeno da su iz porodične kuće u Istočnoj Ilidži ukradeni zlatni nakit, dva tableta, pištolj i parfemi i da je u toku rasvjetljavanje ove teške krađe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...