Vijesti
PREMIJER SRBIJE U LAKTAŠIMA: O čemu je razgovarao s Dodikom?
Prije 7 min0
Dobar, kad god, a barem jabuka na tržištu ima za kupiti po povoljnim cijenama.
Gastro
30. Sep. 2022 30. Sep. 2022
0
Sastojci (za 11 manjih staklenki):
5 kg jabuka (3 kg bi trebalo biti očiščenih i naribanih)
1l voćnog sirupa ili soka od jabuka
1l ukuhanog paradajza
1 kg šećera
2 džemfixa ekstra ili želina
Priprema:
1. Jabuke oguliti i naribati ih na srednju veličinu.
2. Pripremiti ih za kuhanje u posudu primjerene veličine.
3. Šećer otopiti na laganoj vatri uz miješanje dok ne dobije smeđu boju i potpuno se ne otopi.
4. Potom izliti na otopljeni šećer voćni sirup i paradajz (masa će se odmah stvrdnuti), pa uz lagano miješanje otopiti na vatri dok se svi kristalići ne otope.
5. Izliti tu tekućinu na pripremljene jabuke, pa uz povremeno miješanje kuhati oko 1 sat dok se jabuke potpuno ne raspadnu.
6. Tada dodati džemfix pomiješan sa 2 kašike šećera pa kuhati još 15 min. (Oprez: Džemfix treba dodavati kašičicom malo po malo uz neprestano miješanje kako se ne bi zgrudvalo sve skupa.)
7. Vrućim pekmezom napuniti čiste staklenke i ostaviti ih u rerni zagrijanoj na 50 stepeni oko 1 sat kako bi se stvorio na vrhu lagano smećkasti sloj.
8. Ohladiti i zatvoriti staklenke celofanom i prikladnim poklopcima.
Prijatno!)
(Recipeci.com)
Vijesti
PREMIJER SRBIJE U LAKTAŠIMA: O čemu je razgovarao s Dodikom?
Prije 7 min0
Vijesti
APOKALIPTIČNI PRIZORI IZ HERCEGOVINE: Niko nije spavao, branile su se kuće od požara (VIDEO)
Prije 20 min0
Politika
AMIDŽIĆ NA SANKCIONIRANOJ TELEVIZIJI: "BiH je svake godine sve manje..."
Prije 24 min0
Show
SMJELA FILMSKA INICIJATIVA: Turska predstavlja svoju prvu originalnu mini-seriju
Prije 48 min0
Gastro
PRIJEDLOG ZA LAGANI RUČAK: Napravite još ovo popodne punjene tikvice na meksički način po ovom receptu
07. Jul. 20250
Gastro
BRZO I JEDNOSTAVNO DO UKUSNOG I JEFTINOG RUČKA: Ako ne znate šta ćete, napravite pohovane...
08. Jul. 20250
Gastro
VRIJEME JE ZA OSVJEŽENJE: Napravite zdrav sladoled od tri sastojka i uživajte bez grižnje savjesti
07. Jul. 20250
Gastro
IZ KUHINJE LEGENDARNE GLUMICE: Mira Banjac otkrila recept za krofne koji će oduševiti ukućane
07. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.