Svijet
HOROR U AMERICI: Policija silom razbija propalestinske proteste studenata, mnogi su povrijeđeni, masovna hapšenja... (FOTO, VIDEO)
Prije 2h0
Dobar, kad god, a barem jabuka na tržištu ima za kupiti po povoljnim cijenama.
Gastro
30. Sep. 2022 30. Sep. 2022
0
Sastojci (za 11 manjih staklenki):
5 kg jabuka (3 kg bi trebalo biti očiščenih i naribanih)
1l voćnog sirupa ili soka od jabuka
1l ukuhanog paradajza
1 kg šećera
2 džemfixa ekstra ili želina
Priprema:
1. Jabuke oguliti i naribati ih na srednju veličinu.
2. Pripremiti ih za kuhanje u posudu primjerene veličine.
3. Šećer otopiti na laganoj vatri uz miješanje dok ne dobije smeđu boju i potpuno se ne otopi.
4. Potom izliti na otopljeni šećer voćni sirup i paradajz (masa će se odmah stvrdnuti), pa uz lagano miješanje otopiti na vatri dok se svi kristalići ne otope.
5. Izliti tu tekućinu na pripremljene jabuke, pa uz povremeno miješanje kuhati oko 1 sat dok se jabuke potpuno ne raspadnu.
6. Tada dodati džemfix pomiješan sa 2 kašike šećera pa kuhati još 15 min. (Oprez: Džemfix treba dodavati kašičicom malo po malo uz neprestano miješanje kako se ne bi zgrudvalo sve skupa.)
7. Vrućim pekmezom napuniti čiste staklenke i ostaviti ih u rerni zagrijanoj na 50 stepeni oko 1 sat kako bi se stvorio na vrhu lagano smećkasti sloj.
8. Ohladiti i zatvoriti staklenke celofanom i prikladnim poklopcima.
Prijatno!)
(Recipeci.com)
Svijet
HOROR U AMERICI: Policija silom razbija propalestinske proteste studenata, mnogi su povrijeđeni, masovna hapšenja... (FOTO, VIDEO)
Prije 2h0
Hronika
UBICA JOŠ U BJEKSTVU: Dejan sasuo sedam metaka u Marija, a onda ga još jednim OVJERIO U GLAVU (FOTO)
Prije 2h0
Show
MONICA BELLUCI IMA TEORIJU: "Ako ste glupi, ljepota je hendikep"
Prije 2h0
Hronika
TRAŽI GA 200 VOJNIKA: Šestogodišnji dječak s autizmom nestao u Njemačkoj
Prije 2h0
Gastro
RECEPT ZA BUREK HARISA DŽINOVIĆA: Neki ga ne vole sa ovim dodatkom
24. Apr. 20240
Gastro
ZA DOBRO JUTRO, ILI DOBAR DAN: Napravite francusku salatu prema našem receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
25. Apr. 20240
Gastro
ZA PRAVE GURMANE: Danas pravimo piletinu na mađarski način, nema joj ravne… (VIDEO)
24. Apr. 20240
Gastro
SVAKOG PETKA ISPOČETKA: Danas pravimo izvrsne ćufte u paradajz sosu i ne zaboravite pire krompir… (VIDEO)
Prije 17h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.