Vijesti
KOMŠIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE ALBANESEU: "Nema mjesta mržnji, terorizmu i bilo kakvom obliku ciljanog napada na..."
Prije 17 min0
Dobar, kad god, a barem jabuka na tržištu ima za kupiti po povoljnim cijenama.
Gastro
30. Sep. 2022 30. Sep. 2022
0
Sastojci (za 11 manjih staklenki):
5 kg jabuka (3 kg bi trebalo biti očiščenih i naribanih)
1l voćnog sirupa ili soka od jabuka
1l ukuhanog paradajza
1 kg šećera
2 džemfixa ekstra ili želina
Priprema:
1. Jabuke oguliti i naribati ih na srednju veličinu.
2. Pripremiti ih za kuhanje u posudu primjerene veličine.
3. Šećer otopiti na laganoj vatri uz miješanje dok ne dobije smeđu boju i potpuno se ne otopi.
4. Potom izliti na otopljeni šećer voćni sirup i paradajz (masa će se odmah stvrdnuti), pa uz lagano miješanje otopiti na vatri dok se svi kristalići ne otope.
5. Izliti tu tekućinu na pripremljene jabuke, pa uz povremeno miješanje kuhati oko 1 sat dok se jabuke potpuno ne raspadnu.
6. Tada dodati džemfix pomiješan sa 2 kašike šećera pa kuhati još 15 min. (Oprez: Džemfix treba dodavati kašičicom malo po malo uz neprestano miješanje kako se ne bi zgrudvalo sve skupa.)
7. Vrućim pekmezom napuniti čiste staklenke i ostaviti ih u rerni zagrijanoj na 50 stepeni oko 1 sat kako bi se stvorio na vrhu lagano smećkasti sloj.
8. Ohladiti i zatvoriti staklenke celofanom i prikladnim poklopcima.
Prijatno!)
(Recipeci.com)
Vijesti
KOMŠIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE ALBANESEU: "Nema mjesta mržnji, terorizmu i bilo kakvom obliku ciljanog napada na..."
Prije 17 min0
Hronika
PROCURILI DETALJI TEŠKOG ZLOČINA U HRVATSKOJ: Četvoro djece ostalo bez roditelja
Prije 22 min0
Regija
SLOVENIJA U ŠOKU: Puštanje osumnjičenog za ubistvo Aleša Šutara izazvalo val ogorčenja – traži se ostavka premijera i ministra pravde
Prije 30 min0
Politika
VUKOVIĆ UPOZORAVA: "Nikome u Švajcarskoj ne može pasti na pamet ono što pada na pamet SNSD-u u Doboju"
Prije 42 min0
Gastro
AL' JEDAN DODATAK MIJENJA SVE: Karamelizirane mrkve će vam postati omiljeni prilog ako ih budete pripremali na ovaj način
12. Dec. 20250
Gastro
RECEPT STARI UVIJEK PALI: Na brzinu napravite polagani burek i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
12. Dec. 20250
Gastro
URADITE TO VEĆ TOKOM OVOG VIKENDA: Piletinu marinirajte u ovom sastojku, dodajte i začinsko bilje ako želite, pa će biti...
13. Dec. 20250
Gastro
AKO STE U POTRAZI ZA BRZIM, SOČNIM I UKUSNIM RUČKOM: Napravite piletinu punjenu...
11. Dec. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.