POZIV NA PROFESIONALNJU SOLIDARNOST: Prijetnje Vice Zeljkovića...

(...) osudilo Udruženje sportskih novinara BiH.

  • Sport

  • 30. Sep. 2022  30. Sep. 2022

  • 2

Predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković najavio je tužbu, između ostalih, i protiv nekih sportskih medija, u ovom slučaju kolega sa Sport1.ba. Tim povodom oglasilo se Udruženje sportskih novinara u BiH.

"Razumijemo da se g. Zeljković pronalazi u tekstovima koji analiziraju njegov rad, ali prijetnja tužbom ne može se shvatiti ni prihvatiti. To se može okarakterisati isključivo kao pritisak na medije.

Prijetnja tužbom, zapravo, poruka je ostalim medijima da se ne usuđuju pisati kritički.

Sportski novinari Bosne i Hercegovine pozivaju sve kolege na profesionalnu solidarnost u ovakvim situacijama.

Tako ćemo, onima koji vrše pritiske, pokazati da svoje ambicije ne mogu ostvarivati na taj način", navodi se u saopćenju.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...