VODOSTAJ SKORO TRI METRA: Rijeka Sava izlila se u Zagrebu

Rijeka Sava izlila se iz korita u Zagrebu, dok je u Karlovcu na snazi redovna odbrana od poplava.

  • Regija

  • 30. Sep. 2022  30. Sep. 2022

  • 0

Vodostaj Save u Zagrebu u prijepodnevnim satima je bio 295 centimetara, a iz Centra za odbranu od poplava navode da stanovništvo nije ugroženo.

"Počeli smo danas zbog bezbjednosti otvarati ustavu Prevlaka čime ćemo rasteretiti dio vodenog talasa Save uzvodno od Siska", rekao je rukovodilac Centra Zoran Čavlović.

On je dodao da i na sisačkom području očekuje pripremne mjere odbrane od poplava.

Rijeka Dobra poplavila je puteve u Ogulinu, pod vodom je veći dio saobraćajnica u Gorskom Kotaru, prenose hrvatski mediji.

Svi vodostaji rijeke Kupe uzvodno od Karlovca od noćas su u laganom padu, ali se bilježi porast u Karlovcu i prigradskom naselju Brodarci, te je u gradu od jutros na snazi redovna odbrana od poplave, saopštila je Civilna zaštita.

Vodostaj Kupe trenutano je 720 centimetara, a vodeni talas prolazi kroz Karlovac. Kupa u gornjem toku polako opada, ali su za popodne najavljene nove padavine.

Prema prognozi "Hrvatskih voda", vodostaj u Karlovcu tokom dana bi trebalo da dostigne 750 centimetara.

Na tom području zatvorene su pojedine putne dionice, a saobraćaj se odvija alternativnim pravcima. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...