ŠOKANTNE INFORMACIJE IZ JUŽNE AMERIKE: Ubijen Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana?

Radoje Zvicer, označen kao vođa kavačkog klana, ubijen je u petak uveče u Panami, javljaju beogradski mediji.

  • Hronika

  • 30. Sep. 2022  30. Sep. 2022

  • 1

Radoje Zvicer, označen kao vođa kavačkog klana, ubijen je u petak uveče u Panami, javljaju beogradski mediji.

Istražni organi Srbije su obaviješteni o njegovoj likvidaciji u kući u Panami, javio je Blic. Prethodno je Republika objavila da je Zvicer ubijen.

Novosti navode da je informacija o ubistvu stigla iz Dubaija, kao i da je Zvicer boravio u Istanbulu prije nekoliko sedmica, kada je tamo ubijen vođa rivalskog klana Jovica Vukotić.

Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore sumnjičilo je Zvicera i još devet osoba da su počinili krivična djela uspostavljanja kriminalne organizacije i teško ubistvo.

Na Zvicera je pokušan atentat u Kijevu 2020. godine, ali on je tada preživio, a napadače je na moldavskoj granici uhapsila policija.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...