HITNA SJEDNICA CiK-a: Zbog nepravilnosti ukinute akreditacije za 52 posmatrača

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora.

  • Vijesti

  • 01. Okt. 2022  

  • 0

Centralna izborna komisija održala je danas 55. hitnu sjednicu na kojoj je donijela odluku o ukidanju akreditacije određenom broju posmatrača.

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora.

Udruženje Forum građana Tuzla podnijelo je zahtjev da im se odobre četiri posmatrača u Vogošći, Vukosavlju i Palama, što je CIK odobrio.

Odlučeno je i da se provjere akreditacije posmatrača u Doboju i Srebrenici, a s naglaskom na provjere da li su se teretili za kršenje Izbornog zakona. Također, provjerava se da li se izdala akreditacija osobama kojima se nije smjelo izdati, u smislu da su bili na listi za izbore pa se povukli i sl.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...