"ZGROŽENI SMO ODSUSTVOM LJUDSKOSTI I TAKTA": Savez RVI FBiH oštro osuđuje Hadžifejzovićevo ismijavanje s ratnim invaliditetom Fadila Novalića

Novalić je ratni vojni invalid, a prste desne ruke izgubio je kao borac Armije RBiH.

  • Politika

  • 01. Okt. 2022  01. Okt. 2022

  • 24

Predsjednik Saveza Ratnih vojnih invalida Federacije BiH Esad Delić danas je uputio oštru osudu jučerašnjeg nastupa TV voditelja Senada Hadžifejzovića radi ismijavanja premijera Federacije BiH Fadila Novalića koji je prstom lijevom rukom pokazao simbol islamskog znaka Jednote (tevhida).

Novalić je ratni vojni invalid, a prste desne ruke izgubio je kao borac Armije RBiH.

Reakciju Saveza RVI FBiH prenosimo u cijelosti.

"Zgroženi smo odsustvom ljudskosti i takta koje je Senad Hadžifejzović na kanalu Face TV sinoć pokazao ismijavanjem invalida Armije Republike Bosne i Hercegovine i ratnog vojnog invalida Premijera Fadila Novalića.

"Pravo gospodina Hadžifejzovića na političko opredijeljenje nije temelj za ismijavanje i vrijeđanje pripadnika populacije koja je dala zdravlje za odbranu Bosne i Hercegovine. Pozivamo Face TV da uputi izvinjenje svim ratnim vojnim invalidima koji su uvrijeđeni Senadovim gestom, a posebno premijeru Novaliću", navodi se u reakciji predsjednika Saveza Ratnih vojnih invalida Federacije BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...