MUŠKARAC I ŽENA TEŠKO POVRIJEĐENI: Detalji eksplozije plinske boce u Splitu

On je naveo da su povrijeđeni za sada stabilčno, ali da je još rano za prognoze.

  • Hronika

  • 01. Okt. 2022  01. Okt. 2022

  • 0

Šezdeset trogodišnji muškarac, koji je povrijeđen u eksploziji plinske boce u splitskom restoranu brze hrane, životno je ugrožen, dok je tridesetogodišnja žena teško povrijeđena, saopšteno je iz Kliničko-bolničkog centra u Splitu.

"Oboje imaju opekotine glave, vrata, lica i gornjih disajnih organa. Muškarac ima ozbiljne opekotine i na ekstremitetima i tijelu, ukupno 35 odsto površine tijela. Kod žene su blaže, ali isto ozbiljne opekotine", rekao je Dario Matić, šef dežurne hirurške službe u KBC Split.

On je naveo da su povrijeđeni za sada stabilčno, ali da je još rano za prognoze.

Oboje su primarno zbrinuti na odjeljenju plastične hirurgije, prenose hrvatski mediji.

Do eksplozije najvjerovatnije plinske boce u restoranu brze hrane u Splitu došlo je danas oko 12 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...