STRAŠNA TRAGEDIJA: Krvavi stampedo na stadionu, najmanje 127 mrtvih i 180 povrijeđenih...

Među poginulima su i dva policajca.

  • Hronika

  • 02. Okt. 2022  

  • 0

Indonezijska policija saopćila je u nedjelju da je 127 ljudi poginulo, a 180 ih je ozlijeđeno u stampedu nakon nereda navijača na nogometnoj utakmici u pokrajini Istočna Java.

Nakon što je utakmica između klubova Arema FC i Persebaya Surabaya završila (rezultatom 2:3), navijači poražene ekipe upali su na teren stadiona Kanjuruhan u Malangu, a policija je ispalila suzavac što je izazvalo stampedo i gušenja, rekao je novinarima šef policije Istočne Jave Nico Afinta.

Afinta je potvrdio da su među poginulima i dva policajca.

Indonezijska prva nogometna liga suspendirala je utakmice na sedam dana nakon utakmice koju je klub Persebaya dobio 3-2 te je pokrenuta istraga, saopćio je tamošnji nogometni savez.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...