SVE JE VRLO JEDNOSTAVNO: Kratki edukativni video CiK-a otkriva KAKO GLASATI...

Kako su naveli iz CIK-a, cilj ove kampanje je upoznati državljane Bosne i Hercegovine sa biračkim pravom, na koji način mogu glasati i kako ispravno popuniti glasački listić.

  • Društvo

  • 02. Okt. 2022  

  • 0

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) pokrenula je informativnu kampanju pod nazivom “Kako glasati?”. Shodno tome, objavili su edukativni video na koji način birači mogu glasati 2. oktobra na Općim izborima.

Kako su naveli iz CIK-a, cilj ove kampanje je upoznati državljane Bosne i Hercegovine sa biračkim pravom, na koji način mogu glasati i kako ispravno popuniti glasački listić.

Ovaj video su dostavili svim elektronskim medijima u BiH kako bi ga objavili i na taj način doprli do velikog broja ljudi te im pomogli da nauče ispravno glasati.

Centralna izborna komisija BiH poziva i sve ovjerene političke subjekte za učešće na Općim izborima 2022. godine u BiH da u vezi sa ispravnim i zakonitim načinom popunjavanja glasačkih listića objavljuju samo zvanične videozapise Centralne izborne komisije BiH.

Ovi i svi drugi edukativni, informativni, a uskoro i motivirajući spotovi dostupni su na web stranici Centralne izborne komisije BiH kao i na njihovom YouTube kanalu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...