DOMAĆA FIRMA ŠIRI PROIZVODNJU: Zaposlit će dodatnih 100 radnika

Petričević je zadovoljan što je firma odlučila da konkuriše za podsticajna sredstva i nabavku novih mašina

  • Ekonomija

  • 02. Okt. 2022  

  • 0

Ministar privrede i preduzetništva RS Vjekoslav Petričević pohvalio je rukovodstvo kompanije “Models” iz Petrova, navodeći da njihovo ulaganje u proizvodni proces unapređuje poslovanje i opstanak na zahtjevnom inostranom tržištu, te utiče na otvaranje novih radnih mjesta, što je značajno za RS.

Petričević je zadovoljan što je firma odlučila da konkuriše za podsticajna sredstva i nabavku novih mašina, čiji iznos će za narednu godinu biti veći od ovogodišnjeg.

"Ovdje imamo i 100 novih radnih mjesta, a sa tendencijom širenja svakako će biti potrebna i nova", rekao je Petričević novinarima u Petrovu, gdje je posjetio fabriku kreveta “Models”, koja posluje u sastavu kompanije “Kavgiko”, prenosi Srna.

Direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS Srđan Todorović kaže da je Fond sa 100.000 KM učestvovao u sufinansiranju sistema zagrijavanja pogona iz obnovljivih izvora energije u koji je ukupno uloženo 260.000 KM.

Vlasnik grupacije “Kavgiko” Arslan Kavgić iz Živinica, u čijem sastavu je odnedavno počeo da radi i pogon u Petrovu, rekao je da je plan do kraja godine imati oko 200 zaposlenih s obzirom na to da grupacija proizvode plasira na tržište EU.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...