AMBASADOR VELIKE BRITANIJE O SCHMIDTOVOJ ODLUCI: "Domaći politički akteri moraju sada..."

Na Twitteru se oglasio britanski ambasador u BiH Julian Reilly.

  • Vijesti

  • 02. Okt. 2022  

  • 0

Visoki predstavnik Christian Schmidt večeras je donio izmjene Izbornog zakona BiH.

Nedugo potom oglasili su se iz ambasada Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije.

Na Twitteru se oglasio britanski ambasador u BiH Julian Reilly koji je poručio:

"Ujedinjeno Kraljevstvo podržava ulogu visokog predstavnika u BiH i njegovog Ureda.

Nažalost je da su ovlasti visokog predstavnika i dalje potrebne u BiH, ali u nedostatku domaće političke volje ili liderstva, visoki predstavnik ima važnu ulogu u implementaciji Dejtonskog sporazuma i pružanju podrške okviru za prosperitetnu budućnost.

Njegove današnje odluke treba posmatrati u tom svjetlu. Funkcionalne vlasti, na svim nivoima, su ključne za osiguranje napretka i stabilnosti

Domaći politički akteri moraju sada raditi zajedno i implementirati izborne rezultate te podržati reforme potrebne za napredak BiH na euro-atlantskom putu."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...