KOMŠIĆ ZADOVOLJAN REZULTATIMA: "Ostali smo parlamentarna stranka na svim nivoima"

Dodao je da su imali ideju iza koje su svi stali.

  • Politika

  • 02. Okt. 2022  

  • 2

Večeras se nakon prvih izbornih rezultata obratio predsjednik Demokratske fronte i trenutni član Predsjedništva BiH Željko Komšić koji je uputio čestitke izbornim pobjednicima i komentarisao odluku Christiana Schmidta.

"Želim da čestitam onima koji su izborni pobjednici. Sad kako stvari stoje poprilično je jasno ko će biti u Predsjedništvu BiH ali je jasno i kako će izgledati vlast sudeći po strukturi izabranih u parlamente", rekao je Komšić.

Zahvalio se svim članovima DF-a koji su se potrudili da stranka ostvari dobar rezultat kao stranka.

"Ono što smo imali prilike vidjeti u kampanji jeste jedna izuzetno pozitivna atmosfera. Kampanju smo organizovali da ne budemo bahati grupi niti prljavi prema političkim protivnicima", rekao je Komšić.

Dodao je da su imali ideju iza koje su svi stali.

"Ono što do sad imamo izgleda dobro ali treba sačekati, Nama je bilo bitno da DF kao stranka ostane na svim nivoima vlasti u BiH i to će se desiti, možda jače od nivoa iz 2018. godine", kazao je Komšić.

Komentarišući odluku visokog predstavnika kazao je da je vrlo važno da nema diskriminacije u njegovoj odluci, odnosno procenata (3 posto cenzus) koji su izazvali nezadovoljstvo građana BiH.

"Čini mi se da je njegova odluka neka vrsta balansa kako bi se izbjegle manipulacije sa etničkim izjašnjavanjem, ali isto tako da se ta odluka tiče ubrzanja procesa prilikom formiranja vlasti", smatra Komšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...