POTPUNI OBRAT: Željko Komšić pobijedio Borjanu Krišto, Bećirović pomeo Izetbegovića...

Iako na web stranici Centralne zborne komisiję BiH piše da Borjana Krišto vodi sa sedam hiljada glasova  u odnosu na Željka Komšića u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, stvari su na terenu potpuno drugačije.

  • Vijesti

  • 03. Okt. 2022  03. Okt. 2022

  • 27

Naime, CIK je ove rezultate objavio na osnovu 54 posto prebrojanih birališta. Neobrađeno je ostalo još 1.502 biračka mjesta u kojima, uglavnom, Borjana Krišto nema biračko tijelo.

Željko Komšić, prema obrađenim mjestima zaostaje za Borjanom Krišto sedam hiljada glasova.

Željko Komšić je sigurno član Predsjedništva BiH, jer je, prema svim stranačkim rezultatima osvojio više od 190 hiljada glasova.

alt

Da CIK nije obradio ključna mjesta za članove Predsjedništva BiH, vidi se i na osnovu rezučltata za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda. Prema do sada obrađenim rezultatima, Denis Bećirović je osvojio 162 hiljade glasova, a Bakir Izetbegović 114 hiljada. Međutim, Bećirović je, u stvarnosti, osvojio preko 280 hiljada glasaova, dok je Izetbegović oko 190 hiljada glasova.

Denis Bećirović, Željko Komšić i Željka Cvijanović su novi članovi Predsjedništva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...