IZREČENO 40.900 KM KAZNI: Zapečaćeni objekti u Čapljini, Mostaru i...

(...) u Čitluku.

  • Hronika

  • 03. Okt. 2022  03. Okt. 2022

  • 1

Inspektori Poreske uprave Federacije BiH zapečatili su na području Čapljine, Mostara i Čitluka tri objekta i izrekli novčane kazne od 40.900 KM za 25 prekršajnih naloga, zbog zapošljavanja neprijavljenih radnika i neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja.

U 32 inspekcijske kontrole prekontrolisani su poreski obveznici koji obavljaju djelatnosti ugostiteljstva, trgovine, pekarstva i priređivanja igara na sreću, saopšteno je iz Poreske uprave Federacije BiH.

U ovim kontrolama inspektori su otkrili tri neprijavljena radnika i devet obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...