ISPOVIJEST AMERIČKE VODITELJICE: "Kasnila sam šest mjeseci na pregled, i onda sam saznala..."

Nakon što su joj doktori otkrili dijagnozu, odlučila se prema svojoj bolesti odnositi i kao novinarka kako bi svojim iskustvom pomogla drugim ženama, ali ih i potaknula da redovno odlaze na mamografske preglede.

  • Žena

  • 03. Okt. 2022  03. Okt. 2022

  • 0

Američka novinarka i TV voditeljica Katie Couric (65), povodom dolaska oktobra, mjeseca borbe protiv raka dojke, odlučila je javno progovoriti o toj nemilosrdnoj bolesti iz vlastitog iskustva.

"Bio je 21. juni 2022., prvi dan ljeta, moja osma godišnjica braka i dan kada sam saznala da imam rak dojke", započela je Katie.

 FILE PHOTO: Metallica and Mariah Carey headline in NYC Global Citizen Festival concert 

Nakon što su joj doktori otkrili dijagnozu, odlučila se prema svojoj bolesti odnositi i kao novinarka kako bi svojim iskustvom pomogla drugim ženama, ali ih i potaknula da redovno odlaze na mamografske preglede, prenosi 24sata.hr.

"Ja sam na svoj redovni pregled kasnila šest mjeseci i dočekalo me pravo iznenađenje kad sam saznala da imam rak dojke. Vjerujte mi, rana dijagnoza je ključna ako želite pobijediti ovu bolest. Zato sve pozivam da redovno obavljaju sve preglede",  poručila je voditeljica emisije 'Today Show' i 'CBS Evening News'.

Otkrila je i kako joj to neće biti prva borba s teškom bolesti. Od raka crijeva preminuo joj je prvi suprug, a njezina sestra preminula je od karcinoma gušterače.

"Iako o bolestima mojih najbližih znam sve, prvi put se susrećem s karcinomom dojke i to na vlastitoj koži. Ali i njega ću proučiti, boriti se i zdravlje ću ovaj put staviti na prvo mjesto, prvenstveno zbog svojih kćeri", rekla je novinarka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...