TRAVNIČKA KOMPANIJA ISPOŠTOVALA INSTRUKCIJE VLADE FBiH: Svakom radniku po 1080 KM, upućen i zahtjev za povećanje plata svim radnicima

To znači da, ako radnik ima platu 1.000 KM i dobije povećanje na 1.500 KM, na iznos povećanja od 500 KM, ne plaća doprinose godinu dana. 

  • Ekonomija

  • 04. Okt. 2022  04. Okt. 2022

  • 0

Uprava kompanije GS – Tvornica mašina Travnik d.o.o, donijela je odluku o isplati 1080 KM pomoći zaposlenicima. Cjelokupan iznos radnici ce dobiti u 3 rate, počevši sa platom za septembar, javljaju lokalni mediji. 

"Vođena izuzetno lošom demografskom situacijom vezanom za enorman odlazak, posebno stručnih i dobro obrazovanih mladih ljudi, Uprava na čelu sa direktoricom firme GS – TMT, Snježanom Köpruner, predlaže UP FBiH i sindikatima da pokrenu zahtjev prema Vladi vezan za povećanja plata svih zaposlenika, a sastoji se u tome da se na sva povećanja plata radnicima od 01.01.2023. godine ne plaćaju doprinosi u trajanju od jedne godine.

To znači da, ako radnik ima platu 1.000 KM i dobije povećanje na 1.500 KM, na iznos povećanja od 500 KM, ne plaća doprinose godinu dana. Za to vrijeme Vlada ima vremena da osmisli dugoročnije mjere za smanjenje doprinosa i rasterećenje poslodavaca, a sve na dobrobit radnika i svih građana", saopšteno je iz kompanije.

Podsjećamo, uredbom Vlade Federacije BiH za pomoć stanovništvu usljed rasta indeksa potrošačkih cijena poslodavcima je sugerirano da kao pomoć isplate radnicima po 1.080 KM do kraja godine i navedeno je da ta pomoć neće biti oporezovana.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...