POSTOJI I TO: Pet jesenskih trendova kojima je istekao rok trajanja (FOTO)

Ako volite tamne boje, nosite tamne boje, ako vam je trenerka omiljena, nema razloga da je odbacite.

  • Žena

  • 04. Okt. 2022  04. Okt. 2022

  • 0

Trendovi dolaze i odlaze. Pored klasika koji se nose iz sezone u sezonu postoje, naime, komadi koji, ako je vjerovati stručnjacima, imaju svoj rok trajanja. Modni stilisti tako su izdvojili pet jesenskih trendova koje bismo trebali ostaviti u prošlosti i zamijeniti ih nekim novim komadima.

Naravno, radi se samo o mišljenjima, odnosno o prijedlozima, a ne čvrstim pravilima i svako treba u obzir uzeti svoj osobni stil i nositi ono u čemu se osjeća najbolje.

Ako volite tamne boje, nosite tamne boje, ako vam je trenerka omiljena, nema razloga da je odbacite.

Ipak, u nastavku smo izdvojili, pet jesenskih trendova koje prema mišljenju stilista ove godine ne bismo trebali nositi - ili bismo ih trebali nositi manje nego posljednjih nekoliko pandemijskih godina.

Jesenske kombinacije - 2

Dotrajale majice i trenerke

Pandemijska moda fokusirala se na sve što se tiče sporta, ali svijet mode već je neko vrijeme ponovno okrenut složenijem i definiranijem izgledu, pa bi prema mišljenju modnih stručnjaka dotrajale trenerke trebao zamijeniti kašmir i ostalo fino pletivo.

Krajnje je vrijeme da odložimo sve one komade u kojima smo provodili vrijeme lockdowna i da se vratimo "normalnoj" odjeći, smatraju stilisti. Naravno, i dalje postoje prilike u kojima će ovi komadi biti savršen odabir, ali stilisti samo smatraju da je vrijeme da oni više ne budu najčešći modni odabir.

Jesenske kombinacije - 3

Tamne kombinacije od glave do pete

Obično ujesen naša garderoba postane tamnija, ali ove godine, smatraju stilisti, trebamo nositi boje. Jarke boje koje su obilježile ljeto ne bismo trebali u potpunosti napustiti. Statement komadi i puno boja trebali bi obilježiti period pred nama. Naravno, kombinirati ih možete i s tamnijim, za jesen uobičajenijim bojama, ali ako se pita stručnjake, trebali biste izbjegavati tamne kombinacije od glave do pete.

Kompleti

U pandemijskom periodu puno su se nosili, primjerice, pleteni kompleti, koji su često zamjenjivali trenerke. No, kao i trenerke, i njih trebamo ostaviti iza sebe, barem kao odjeću u kojoj provodimo baš svaki dan, mišljenje je stilista koji kao savršen komad za slojevito i zabavno odijevanje preporučuju pletene prsluke, prenosi Zadovoljna.hr.

Jesenske kombinacije - 4

Svakodnevno nošenje običnih pamučnih helanki

Stilisti preporučuju da ove jeseni helankama ne dajete toliko prostora u svojoj garderobi kao što je to bio slučaj prošle sezone.

Iako su udobne i lake za kombiniranje, postoje, kažu, i drugi komadi koji su jednako opušteni i odlično stoje. Stilisti, primjerice, preporučuju jednodijelne komade za odvažne i neustrašive.

Haljine s izrezima

Stilisti smatraju da je vrijeme za umirovljenje haljina s raznim izrezima. Između ostalog, temperature su sve niže, pa bi vam u njima čak i s jaknom moglo biti hladno.

Haljine s izrezima čuvajte za topliji dio godine, a umjesto njih za razdoblje pred nama birajte maksi haljine. I one su inače veliki ljetni trend koji laska svim oblicima tijela, ali savjet stilista je da svojoj omiljenoj maksi haljini dodate džemper oversized kroja i čizme i dobit ćete savršenu i udobnu kombinaciju.

Jesenske kombinacije - 5

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...