TAKO STOJE STVARI U TK: SDA sa partnerima ima većinu

Prema podacima CIK-a, SDA je odnijela ubjedljivu pobjedu na izborima za Skupštinu Tuzlanskog kantona, dok je SDP doživio veliku pad u odnosu na prošle izbore.

  • Politika

  • 04. Okt. 2022  04. Okt. 2022

  • 0

Gotovo je izvjesno da će SDA sa trenutno 12 osvojenih mjesta u Skupštini TK i dalje voditi procese u najmnogoljudnijem kantonu u FBiH. Pogotovo zna li se da su aktuelni partneri SDA u TK osvojili također značajan broj mandata.

Naime, DF je osvojio 4 mandata, SD 2 i SBiH 2. Ove četiri stranke trenutno čine Vladu TK i nakon ovih izbora u Skupštini bi, po svemu sudeći, trebali imati ubjedljivu većinu od 20 zastupnika.

Podsjetimo, Vladu u TK formira većina od 18, pa pomenuta koalicija ima više nego dovoljno.

U TK je drugi SDP sa 8 osvojenih mandata, što znači da je izgubio dva mandata u odnosu na prošle izbore. PDA ima 4, NIP dva, te Naša stranka jedan mandat.

(Vijesti.ba) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...