OVAKO BI MOGLA SKUPŠTINA KANTONA SARAJEVO IZGLEDATI NAREDNE ČETIRI GODINE: Tijesna utrka vodi se u glavnom gradu BiH

Ovo je procjena na osnovu 72 posto obrađenih biračkih mjesta.

  • Politika

  • 04. Okt. 2022  04. Okt. 2022

  • 3

Nakon što je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine ažurirala rezultate, sve je izvjesnije kako će izgledati nivoi vlasti u BiH.

Tijesna utrka se vodi u glavnom gradu, a na osnovu posljednjih ažuriranih, nepotpunih rezultata, u Skupštini Kantona Sarajevo najviše mandata će imati SDA i NiP sa sedam mandata, piše Hayat televizija.

Nakon njih, šest mandata će dobiti SDP, a po pet Stranka za BiH Semira Efendića te Naša stranka.

Koalicija DF-Građanski savez imat će četiri mandata, a raspodjelu zatvara Za nove generacije sa jednim mandatom.

Prema podacima sa zvanične stranice CIK-a, sa skoro 75% obrađenih biračkih mjesta, najviše glasova je osvojio SDA sa 28.808 glasova, Narod i pravda je odmah iza sa 28.719 glasova.

alt

SDP, je treći sa 24.253 glasa, zatim Stranka za BiH sa 20.038 glasova. Naša stranka ima 18.231 glas, Koalicija DF-GS 13.899, te Za nove generacije sa 5.967 glasova.

Procjena na osnovu 72 posto obrađenih biračkih mjesta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...