PRONAĐENE TRI PLANTAŽE INDIJSKE KONOPLJE: FUP uhapsio dvije osobe iz Konjica kod kojih su pronađeni droga i oružje

Službenici FUP-a su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva HNK, uhapsili M.G. (1988) i Ž.G. (1954).

  • Hronika

  • 06. Okt. 2022  

  • 0

Policijski službenici Federalne uprave policije jučer su u Konjicu uhapsili dvije osobe koje se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje".

 

Službenici FUP-a su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva HNK, uhapsili M.G. (1988) i Ž.G. (1954).

Po Naredbi Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine, te zemljišnih parcela koje koriste osumnjičene osobe. Tom prilikom su do sada pronađene tri plantaže sa 160 stabljika zasada indijske konoplje, više od 30 kilograma osušene zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu Cannabis i veća količina zeljaste materije spremne za sušenje koja asocira na opojnu drogu Cannabis, tri puške, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelima.

Uhapšeni se sumnjiče da su određeni vremenski period u cilju sticanja protupravne imovinske koristi, drogu proizvodila i neovlašteno stavljala u promet s ciljem sticanja protupravne imovinske koristi te će nakon kriminalističke obrade biti predati nadležnom tužilaštvu.

Asistenciju FUP-u je prilikom realizacije akcije pružilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Policijska uprava Konjic.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...