BEZ MNOGO MUKE: Novak Đoković se novom pobjedom domogao do novog ATP četvrtfinala

Meč je trajao svega 71 minutu, a sedmi teniser svijeta i osvajač 89. titulu do sada u karijeri Novak Đoković riješio je posao protiv Nizozemca prepustivši mu samo četiri gema (6:3; 6:1).

  • Sport

  • 06. Okt. 2022  

  • 0

Novak Đoković plasirao se među osam najboljih tenisera na ATP turniru u Astani, pošto je lako izbacio 34. tenisera svijeta Botica Van de Zandschulpa.

Meč je trajao svega 71 minutu, a sedmi teniser svijeta i osvajač 89. titulu do sada u karijeri Novak Đoković riješio je posao protiv Nizozemca prepustivši mu samo četiri gema (6:3; 6:1).

Samo jedam brejk bio je dovoljan Đokoviću, a koji je napravio u šestom gemu, da privede lagano prvi set u svoju korist (6:3). Osvajač 21 Grand Slam titule prelako je završio i drugi set, poslije superiorna tri brejka, prepustivši samo jedan gem Van de Zandschulpu (6.1).

Plasman u polufinale Novak će tražit sutra protiv Kharena Khachanova. Rus je danas izbacio Marina Čilića poslije tri seta.

Daniil Medvedev danas igra meč za plasman u četvrtfinale protiv Emila Ruusuvuorija. Ukoliko ruski teniser prođe dalje, u četvrtfinalu ga čeka Bautisa Agut. A ukoliko i tu prepreku prođe Medvedev, a Đoković savlada Khachanova, gledaćemo polufinale Đoković – Medvedev.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...