IZETBEGOVIĆ I ERDOGAN TELEFONIRALI: Teme izborni rezultat SDA i Schmidtova odluka

Izetbegović je upoznao Erdogana sa rezultatima Općih izbora 2022. godine u Bosni i Hercegovini, posebno sa rezultatom koji je ostvarila SDA.

  • Vijesti

  • 07. Okt. 2022  

  • 1

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović razgovarao je danas telefonski sa predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom informirajući ga o izbornom rezultatu kojega je njegova stranka ostvarila na Općim izborima 2022.

Izetbegović je upoznao Erdogana sa rezultatima Općih izbora 2022. godine u Bosni i Hercegovini, posebno sa rezultatom koji je ostvarila SDA.

Naglašeno je da je SDA zadržala podršku glasača, te da je u određenim dijelovima BiH poboljšala rezultat u odnosu na Opće izbore 2018. godine.

Kada su u pitanju izbori za članove Predsjedništva BiH, Izetbegović je naglasio da je podrška birača koju je dobio procentualno veća u odnosu na ranije ostvarene rezultate, ali da to nije bilo dovoljno budući da se više stranaka ujedinililo protiv kandidata SDA.

Erdogan je čestitao Izetbegoviću na rezultatima koje je ostvarila SDA te je pružio punu podršku u daljem radu u interesu Bosne i Hercegovine i svih njenih građana.

Izetbegović i Erdogan razgovarali su i o posljednjoj odluci Visokog predstavnika Christiana Schmidta o nametanju izmjena Ustava FBiH i Izbornog zakona BiH.

Predsjednik SAD smatra da je odluka Schmidta jednostrano rješenje koje ide u prilog isključivo jačanju pozicije HDZ-a BiH, dok se u potpunosti zanemaruje pozicija Bošnjaka i Hrvata u entitetu RS.

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...