"DRAGA NACIJO, POPUŠILI SMO": Hrvatski eurozastupnik Fred Matić govorio o aferi u INI, HDZ-u, Vučiću...

"Evo Mađara jučer, veliki srbijanski prijatelji, nisu stavili veto na ova događanja u Srbiji da nema više uvoza ruske nafte preko Hrvatske, mogli su intervenirati, ali nisu. Oni su zaštitili svoje interese, a Hrvatska, Srbija i svi ostali, ko vas šiša", rekao je Matić.

  • Regija

  • 07. Okt. 2022  07. Okt. 2022

  • 0

Fred Matić, aktuelni zastupnik u Europskom parlamentu, za N1 govorio je o aktualnoj aferi u Ini te događanjima u HDZ-u. "Draga nacijo, popušili smo. Znate da sam uvijek surovo iskren. Nema drugog izraza za to, HDZ-ovci su lopovi, bili, bit će i ostat će", rekao je.

Navodi kako su Mađari dobili upravljanje Inom, no niko ne postavlja pitanje kako su dobili većinski paket. Branitelji su rekli da nema tih novaca za koje bi prodali dionice Ine, kaže, a onda su za tjedan dana promijenili mišljenje i prodali ih.

"Što smo skuhali, to treba i pokusati"

"Što smo skuhali, to sad treba i pokusati", kaže. Navodi kako je Plenković obećao da će vratiti Inu u hrvatske ruke, a 6 godina poslije nije napravio ništa. "U politici nema milosti, vladaju samo interesi", kaže.

"Evo Mađara jučer, veliki srbijanski prijatelji, nisu stavili veto na ova događanja u Srbiji da nema više uvoza ruske nafte preko Hrvatske, mogli su intervenirati, ali nisu. Oni su zaštitili svoje interese, a Hrvatska, Srbija i svi ostali, ko vas šiša", rekao je Matić.

Navodi kako Vučić koketira sa svima, sjedi na 3 stolice.

"Predsjednik Srbije rekao je da Hrvatska nije ništa kriva, nego radi ono što radi već 80 godina, pa evo, mogu ja reći, hvala ti, Aleksandre Vučiću, što smo otkrili posljednju volju Ante Pavelića, koji je rekao 'čuvajte mi Hrvatsku pa zabijte Srbiji gdje god stignete'", rekao je.

"Ako želite biti dio EU, morate igrati po europskim pravilima"

Kaže da može razumjeti njihovu želju da dobiju naftu jeftinije.

"Ako želite biti dio EU, morate igrati po europskim pravilima. Europa mora biti jedinstvena ako mislimo stisnuti Putina, zima tek počinje", rekao je te dodao: "Europa se opredijelila za strategiju koja je jedina moguća, druga opcija je sudjelovanje u ratu, što naravno niko ne želi."

Matić navodi kako je bolje malo se smrznuti u uredu nego se smrzavati u ukrajinskim rovovima na minus 20.

"Kao što je srpski narod naivan i guta sve što im plasira Vučić, tako i hrvatski narod funkcionira s HDZ-om", rekao je te poručio da Vučić žanje što je sadio svo ovo vrijeme, no to su njihove slatke brige.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...