NJEMAČKI KANCELAR POTCRTAO: "Neprihvatljiva upotreba nuklearnog oružja"

Komentare je uputio kao odgovor na pitanje o upozorenju američkog predsjednika Joea Bidena kako se svijet sada suočava s najvećom mogućnošću nuklearnog rata u posljednjih 60 godina.

  • Evropa

  • 07. Okt. 2022  07. Okt. 2022

  • 0

Njemački kancelar Olaf Scholz u petak je upozorio na mogućnost korištenja nuklearnog oružja u rusko-ukrajinskom konfliktu.

”Moramo dati jasan odgovor na nuklearne prijetnje: Opasne su za svijet i neprihvatljiva je upotreba nuklearnog oružja“, kazao je Scholz na konferenciji za medije u Pragu.

Komentare je uputio kao odgovor na pitanje o upozorenju američkog predsjednika Joea Bidena kako se svijet sada suočava s najvećom mogućnošću nuklearnog rata u posljednjih 60 godina.

Scholz je kazao kako su evropski lideri na neformalnom sastanku razgovarali o najnovijim dešavanjima i potvrdili kontinuiranu političku, ekonomsku i vojnu podršku Ukrajini.

”Iz Praga šaljemo jasnu poruku: Evropske zemlje stoje snažno uz Ukrajinu. Nastavit ćemo podržavati Ukrajinu u odbrani njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta“, kazao je on.

Istakao je kako evropske zemlje nikada neće priznati rusku ilegalnu aneksiju teritorija na istoku Ukrajine nakon kontroverznih referenduma održanih prošlog mjeseca, javlja Anadolu Agency (AA).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...