"SB" ISPRED FILOZOFSKOG FAKULTETA U SARAJEVU: Prošlo je šest godina od pogibije Edite i Selme, studentica čija je mladost prerano ugašena (FOTO)

U dvorištu Filozofskog fakulteta u Sarajevu koji su njih dvije pohađale, podignuta je spomen-ploča, kao sjećanje i svakodnevno podsjećanje na ova dva - tragično ugašena mlada života.

  • Sjećanje

  • 10. Okt. 2022  

  • 0

Danas se navršava šest godina od kako je, ispred Filozofskog fakulteta u Sarajevu, na tragičan način prerano ugašena mladost Selme Agić i Edite Malkoč.

Prije tačno šest godina, na pješakom prijelazu na Marijin Dvoru, kod Filozofskog fakulteta, Sanjin Sefić, upravljajući automobilom koji je vozio brzinom od 105 kilometara na sat, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i usmrtio je 21-godišnju Selmu iz Bugojna i 20-godišnu Editu iz Bosanske Krupe.

Sefić je proglašen krivim za saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule studentice Selma i Edita te mu izreklo kaznu od 17 i po godina zatvora. Tu odluku je donijelo Vijeće Kantonalnog suda na ponovljenom suđenju u Sarajevu, kojim je predsjedavao sudija Igor Todorović.

U dvorištu Filozofskog fakulteta u Sarajevu koji su njih dvije pohađale, podignuta je spomen-ploča, kao sjećanje i svakodnevno podsjećanje na ova dva - tragično ugašena mlada života.

Porodice, prijatelji, studenti Filozofskog fakulteta okupili su se kako bi obilježili šestu godišnjicu stradanja Edite i Selme, a među njima i Amir Agić, otac stradale Selme.

"Šest godina je veliki period, a nama je to prošlo kao da je bilo jučer, bol ne prestaje. Svaki dab je sve teže, ali mi moramo da živimo. Mi imamo svoje porodice, prijatelje. Poručio bih da se ovo više niko ne desi, da omladina malo više razmišlja, a na nama je živjeti i dalje", rekao je Amir.

S njim je danas bila i Enesa, sestra Edite koja kaže da se svoje sestre sjeća kroz svoju kćerku koja je podsjeća na nju. Krhkim glasom dodaje da su uspomene sve ono što je ostalo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...